Valokuvauksen alkutaival

Aloitin valokuvausharrastuksen vuonna 1992 ostamalla Nikon FG -kamerarungon ja 50 mm objektiivin. Luin kaikki isäni vanhat Kamera-lehdet ja lainasin kirjastosta tolkuttoman määrän vanhojen mestarien kuvateoksia. Katselin kuvia ja mietin, miten ne on tehty.

Kuvasin kaikkea ja paljon. Tein varmaan kaikki virheet, mitä voi vain tehdä. Tosin virheistä myös oppii paljon.

Mustavalkokuvien vedostusta

Aluksi kuvasin värinegallle ja teetin 10-kuvia. Sitten siirryin diafilmin käyttöön. Oli hankalaa saada valotukset onnistumaan. Halusin myös kokeilla mustavalkokuvien vedostamista. Isälläni oli pimiö, jossa olin joskus pienenä tehnyt muutaman kuvan. Hankin filmiä, opettelin kehitysprosessin ja tein ensimmäiset vedokset. Tuli mustavalkoista. Ainoastaan välisävyt puuttuivat. Siitä alkoi vedostusharjoittelu. Isä hurahti videoihin ja pimiö jäi minun käyttööni.

Uusia oppeja valokuvauskerhosta ja miljöökuvauskurssilta

Vuonna 1994 liityin Nastolan Valokuvauskerhoon ja sain uusia valokuvauksesta innostuneita kavereita. NaVaKe:ssa on kaikenlaista kivaa toimintaa: kuvausretkiä, pöytäkilpailuja, kuvien katselua, kuvauskursseja, teemapäiviä ja kaikkea muutakin valokuvaukseen liittyvää. Parina kesänä kävin Jussi Aallon miljöökuvauskursseilla. Jussi opetti valon näkemisen ja kuvaaminen muuttui oleellisesti. Kiitos Jussi!

Tie kokopäiväiseksi valokuvausyrittäjäksi

Hankin kaiken aikaa lisää välineitä kuvaamista varten. Vuonna 1996 perustin oman yritykseni ja aloin tehdä sivutoimisesti valokuvaustöitä. Vuonna 1998 päätin kokeilla kokopäiväistä valokuvausyrittäjän toimintaa, ja vieläkin ollaan hengissä. Töiden ohella teen myös uusia kokeiluja ja valokuvanäyttelyitä.

Yritystoiminta kasvaa ja kehittyy

Syksyllä 2004 muutin uuteen työtilaan Lahden Mariankadulle. Asiakaspiiri on laajentunut koko ajan. Teen tilaustöitä niin yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. Digitaalinen kuvaus ja kuvankäsittely vievät suurimman osan työajastani. Siltikin mustavalkoisen kuvan tekeminen alusta loppuun perinteisillä menetelmillä on aina yhtä mukavaa ja haasteellista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!